Activiteiten

Vanaf het kampeerterrein zijn er prachtige vergezichten over het weidse coulissenlandschap. en de torens van Hanzestad Zutphen.     U kunt flinke wandelingen langs landerijen en waterschapssloten maken. Op een kleine 500 meter afstand van de camping ligt een omvangrijk natuurgebied van Natuurmonumenten:  “Landgoed Voorstonden”  http://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/voorstonden

Voor fietstochten is ’t Lentinck een uitstekend vertrekpunt. Door de centrale ligging tussen Veluwezoom en Achterhoek zijn er vele mogelijkheden deze streek met haar afwisselende landschappen en IJsseluiterwaarden te verkennen. Er zijn diverse beschrijvingen van fiets- en wandelroutes kosteloos beschikbaar. Bovendien ligt onze camping nabij het fietsknooppuntennetwerk “Veluwe”.

Drie kilometer ten noordoosten van landschapscamping ‘t Lentinck ligt Zutphen. Deze oude hanzestad met haar historische stadskern ligt aan de oevers van de IJssel. De hanzesteden Doesburg en Deventer liggen plusminus 15 km. verwijderd van de camping. Het bezoeken waard is Bronkhorst, het oudste stadje van Nederland, te bereiken via het pontje over de IJssel op 6,5 km.

– Water- en vissport: IJssel, Twente kanaal, Apeldoorn-Dierens kanaal                                                  – Boottochten over de IJsel vanaf Zutphen (http://ijssel.info)
– Fluisterboot Zutphen, rondvaart door Zutphen over de berkel
– Recreatiegebied Bussloo, 90 ha. zwemwater op +/- 10km afstand (http://www.rgv.nl)
– Thermenbussloo : sauna- en beautycenter (http://www.thermenbussloo.nl)
– Volkssterrenwacht Bussloo: elke vrijdagavond (http://www.sterrenkunde.nl)
– The Gallery Brummen: klassiek auto’s/sportwagens (http://www.thegallarybrummen.nl)
– Kleine musea/galerijen in de directe omgeving.
– Landschapstuinen (http://kleinknoevenoord.nl)
– Stads- en museumbezoek in Zutphen, Doesburg, Apeldoorn, Deventer, Arnhem

landgoed-voorstonden1

Landgoed Voorstonden op 500m

Zutphen-walburgkerk

Walburgiskerk op 3km

 

Afbeeldingsresultaat voor copy logo acsi     Afbeeldingsresultaat voor vekabo logoAfbeeldingsresultaat voor anwb camping logo

 

 

 

Comments are closed.